Actorstart

Servicii profesionale pentru actori

 
 
Mircea Albulescu

Inceputuri


“Ce-mi doresc cel mai mult
in viata mea de actor sunt inceputurile.
Alte, alte noi inceputuri.
Iata de ce ActorStart nu poate fi
decat un start fericit!”


ce este

Istoric


Razvan Oprea (regizor, actor la TNB) si Daniel Faluvegi (impresar, fotograf) au pus bazele in 2007, dupa modelul Spotlight a celui mai complet sistem de casting din Romania.In 2003 cand Razvan Oprea (actor la TNB) se afla la Avignon in Franta la un festival de teatru, a aflat de la un actor britanic ce este Spotlight, cum functioneaza si cat este de util atat actorilor si performerilor de acolo, cat si producatorilor de orice fel.

A fost foarte impresionat cand a auzit ca un casting dureaza cateva minute si de-a dreptul uimit cand a vazut profilul colegului sau britanic atat de bine realizat si la care a avut acces cu un click de mouse dintr-un internet cafe din Avignon. Din acel moment Razvan Oprea a decis sa creeze primul director de actori/casting din Romania.

In 2005 Daniel Faluvegi este invitat de Janet Kenyon Laveau la Celebrity Centre din Londra, centru de care apartin printre altii actorii Tom Cruise si John Travolta. „Mi-am dat seama inca o data ca nu este suficient doar talentul pe care-l are actorul. Pentru a se afirma are nevoie de profesionisti care sa-i creeze o imagine puternica si pozitiva” – a afirmat Daniel Faluvegi la finalul discutiilor.

Expozitie de fotografie

Autor: Ema-Augusta Banu02 Dec 2009 – 00:00
În cadrul evenimentului ActorStart Cafe Night, care a avut loc luni la Orange concept store, a fost vernisată o expoziţie cu actori, despre actori şi cel mai important rol din viaţa lor: acela de om obişnuit.
Astfel, au fost expuse fotografii ale actorilor: Dan Puric, George Mihăiţă, Manuela Hărăbor, Raluca Guslicov, Ileana Stana Ionescu, Mircea Albulescu, Silviu Biriş. “În lumina fiecărei fotografii se ascunde o poveste. Şi în umbra fiecărei poveşti se află Actorul”, mărturiseşte Daniel Faluvegi, fotograf şi manager ActorStart. Din 2007 ActorStart este prezent în mediul online românesc, fiind un portal pentru casting dedicat actorilor profesionişti români.

Cu ocazia evenimentului ActorStart Cafe Night au fost aduşi faţă în faţă producători şi actori într-o dezbatere creativă şi constructivă în vederea stabilirii unei colaborari active pe viitor, mai ales că din 2010 înscrierea pe Actorstart.ro este gratuită, devenind astfel un instrument nou şi necesar de pe piaţa de profil. Practic, ActorStart realizează legătura rapid şi eficient, printr-un singur click între actori şi regizori, actori şi producători, actori si directori de casting/agenţii, “pune faţă in faţă talentul cu cel ce are nevoie de el”, declară Daniel Faluvegi.

Cu o experienţa de peste 20 ani în domeniul fotografiei, Daniel Faluvegi s-a jucat de-a lungul timpului cu lumini şi umbre, reuşind să arate publicului expresii şi atitudini inedite. Imaginile expuse descoperă omul din spatele Actorului. Efectul creat prin fotografiile alb-negru ale artistului au avut un efect surprinzător chiar şi pentru actorii fotografiaţi. Mircea Albulescu, Manuela Hărăbor, Silviu Biriş, Ileana Stana Ionescu, Ion Dichiseanu, sunt câţiva dintre participanţii la eveniment care au întâmpinat acţiunea cu mult entuziasm.


Theatre Photography

casting photography

 • "Ce imi doresc cel mai mult din viata mea de actor sunt inceputurile. Alte, alte noi inceputuri. Iata de ce ActorStart nu poate fi decat un start fericit"
  Mircea Albulescu
  Mircea Albulescu
  Actor
 • "Orice initiativa care poate sa adune actorii romani in televiziuni, filme si spectacole, sa ii promoveze pe cei buni si sa-i aduca in fata, sa-i faca vedete adevarate e un lucru binevenit"
  Dorel Visan
  Dorel Visan
  actor
 • "Daniel este un statornic temerar căutător, al plenitudinii artistice. O personalitate fină, carismatică, îndrăgostită iremediabil de frumusețe"
  Silviu Biris
  Silviu Biris
  Actor
pentru actori

Servicii oferite


si nu numai

Impresariat

servicii de impresariat complete. Cv-uri cu prestatiile artistice etc.

Book casting

de impresariat complete. Cv-uri cu prestatiile artistice etc.

Stage

de impresariat complete. Cv-uri cu prestatiile artistice etc.

Victor Rebengiuc şi Dorel Vişan, printre actorii înscrişi pe primul portal de casting din România
Ştire online publicată Miercuri, 21 Noiembrie 2007

Iurie Darie şi soţia sa, Anca Pandrea, Dorel Vişan, Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Marius Bodochi şi, în curând, Alexandru Arşinel, se numără printre cei peste 70 de actori înscrişi până acum pe primul portal pentru casting din România, Actorstart, care s-a lansat luni seară, la ArCuB.
Portalul actorstart.ro găzduieşte profile de actori profesionişti pentru a-i ajuta să încheie contracte cu diferite case de producţie.
Pentru o taxă anuală de 700 de lei, actorii beneficiază de CV-uri complete şi actualizate constant, care pot fi accesate pe site, şi de un set de fotografii de casting realizate de un profesionist. Profilul unui actor mai cuprinde date de contact, date fizice şi fizionomice şi informaţii despre experienţa acestuia în teatru, film, televiziune sau advertising.
De asemenea, utilizatorii pot adăuga probe de voce sau materiale filmate.
Agenţia acceptă înscrierea pe portal a actorilor profesionişti, dar şi a celor amatori, care au însă destulă experienţă de scenă, sau a studenţilor la facultăţi de teatru şi film. Portalul are şi o secţiune pentru copiii actori.
Pe actorstart.ro sunt publicate şi ofertele producătorilor şi anunţuri de castinguri pentru film, televiziune, teatru, radio, voice over, advertising, stand up comedy, MC sau circ. Producătorii şi agenţiile de casting se pot înscrie gratuit pe site.
Portalul doreşte să fie un instrument pentru actori, regizori şi producători, dar nu intermediază contracte.
Conceptul Actorstart este folosit pe scară largă în Occident, dar este primul portal de acest fel din România, unde, până acum, era greu să afli ora şi data unui cas-ting, a explicat general managerul Actorstart, Daniel Faluvegi.
Portalul va scurta durata unui casting de la trei zile (pentru un spot) sau trei săptămâni (pentru un film) la o oră sau două, a spus directorul Actorstart, actorul Răzvan Oprea, de la Teatrul Naţional. În plus, nu vor mai exista castinguri la care producătorii cheamă 400 de persoane despre care nu ştiu nici cum arată, nici ce ştiu să facă.
Pe lângă portal, Actorstart îşi propune să creeze o comunitate de actori şi producători care să se întâlnească lunar sau trimestrial, pentru a crea „o industrie transparentă şi performantă”, a spus Oprea.
În prezent, în România, există aproximativ 10.000 de actori profesionişti, iar ponderea lor în producţiile de televiziune este de 38%, a precizat directorul.

 • "Daniel este un statornic temerar căutător, al plenitudinii artistice. O personalitate fină, carismatică, îndrăgostită iremediabil de frumusețe"
  Silviu Biris
  Silviu Biris
  Actor
 • "Multumesc pentru aceasta zi plina de informatii si atata istorie din insula Gozo. A fost o excursie de neuitat. Nu mai pot de picioare"
  Rodica Popescu Bitanescu
  Rodica Popescu Bitanescu
  Actor

istoric

Primul portal de casting
15-11-2007Nr. 398 Observator Cultural Informaţii 0 Comentarii
Tipăreşte pagina
Recomandă articolul
Primul portal de casting dedicat actorilor profesionisti din Romania va fi lansat luni, 19 noiembrie, la orele 19.00, in cadrul Centrului de Proiecte Culturale, ArCuB.

www.actorstart.ro a fost creat pentru de a facilita legatura intre comunitatile profesionale romanesti si internationale, intre actori, regizori, producatori, directori de casting si agentii. Comunitatea virtuala a actorilor va beneficia de o baza de date alcatuita din profilul complex al fiecarui performer profesionist cu o experienta artistica semnificativa: 10 fotografii, CV cu accent pe activitatea profesionala si aptitudini, datele de contact.
Producatorii vor avea posibilitatea de a realiza un casting in numai citeva minute, iar actorii romani vor fi promovati constant si echitabil.

Accesul rapid la informatii va oferi tuturor actorilor posibilitatea de a realiza o sedinta foto la standarde profesionale si de a afla printr-un click data, locul si ora la care va avea loc selectia. Initiatorii proiectului promit reactualizarea permanenta a bazei de date, un newsletter si liste de propuneri cu mai multe profiluri ale personajelor sau aparitiilor, continind toate datele necesare. Daca www.actorstart.ro, care are ca model site-ul britanic Spotlight, va respecta dreptul la informare al celor care ii vor solicita serviciile, calitatea selectiilor va creste in cel mai scurt timp. (I.B.)

https://www.gandul.ro/poze/primul-portal-romanesc-de-casting-1045684?https://www.gandul.ro/magazin/primul-portal-romanesc-de-casting-1045684

Fructificand un proiect mai vechi , Castel Media Group prin intermediul directorului sau general , Daniel Fulovegi a lansat ActorStart , primul portal de casting destinat actorilor profesionisti autohtoni . La conferinta de presa ce a prefatat inaugurarea , acesta a declarat ca portalul are un motor de cautare ce permite selectarea rapida a celor inscrisi , in functie de optiunile producatorului , sau ale agentului de casting , corespunzatoare unei anume distributii .

Site-ul cuprinde profiluri complete ,date si informatii personalizate despre cariera unor artisti , palmaresul lor cinematografic si , fireste , fotografiile lor ; scopul portalului e de a favoriza legatura , printr-o conexiune la internet , intre actori si regizori , intre producatori sau directori de casting sau de agentii . Pe de alta parte , ActorStart nu va percepe taxe de la producatori , agentii sau regizori in schimbul accesului la baza de date . Actorul Razvan Oprea cel care a avut in urma cu patru ani ideea fondarii acestui veritabil instrument de procesare si propagare a tinerelor valori si care e managerul proiectului a declarat ca se doreste , dincolo de realizarea unei comunitati virtuale, organizarea unor serate lunare sau trimestriale , unde sa se intalneasca toti partenerii implicati in derularea unui anume produs pe harta filmului . Profilul fiecarui actor include un CV detaliat insotit de opt fotografii profesioniste, iar costul abonamentului anual este de 700 de lei ( plaja de adresare a site-ului e plurivalenta , structurata a lamericaine , cuprinzand nu numai absolventi , ci si studenti ai facultatilor de profil , sau copii-actori ) .

Marius Bodochi , Iurie Darie , Ruxandra Sireteanu , Mihai Bisericanu , Irina Movila , Ioana Moldovan , Lamia Beligan , Silviu Biris , Damian Crasmaru , Marius Stanescu , M.Florea Vizante , Tania Popa sau Dorel Visan figureaza printre cei 101 artisti ce s-au inscris pana in prezent pe actorstart .ro . Ceea ce distinge site-ul in raport cu tiparele clasice de selectie-casting e faptul ca protagonistii sunt anuntati in avans asupra orei si locului sau de desfasurare .Amfitrionii galei de promovare a portalului ( sala ARCUB a Primariei Generale a Bucurestiului ) au incercat sa confere o aura hollywoodiana momentului , insa , inevitabil dupa derularea discursurilor de bunavointa , el s-a metamorfozat intr-o serata stil retro , o poveste cu accente vadit nostalgice ( vocea fiindu-i dublata de etern-junele Mihai Constantinescu , si jucariile lui muzicale ) .

Evidentiind rolul si anvergura unui asemenea proiect la inceput de era digitala, undeva in Est Dorel Visan afirma : Orice initiativa care poate sa adune cat de cat actorii romani imprastiati prin tara si prin strainatate , in televiziuni , filme si spectacole de mai buna sau mai slaba calitate , tot ce poate sa-i adune , sa ii promoveze pe cei buni si sa-i aduca in fata , sa-i faca vedete adevarate e un lucru binevenit . In ultima instanta , timpul ramane credincios doar celor indrazneti cum ne spunea altadata inconfundabilul Jean Georgescu.

Luni seara s-a lansat la ArCuB primul portal romanesc de casting dedicat actorilor profesionisti autohtoni, iar evenimentul a fost acompaniat vocal de Mihai Constantinescu.

Razvan Oprea, directorul acestui portal si unul dintre cei mai talentati actori ai Teatrului National din Bucuresti, a explicat pentru Cotidianul ca un astfel de site este extrem de util actorilor, impresarilor si, de buna seama, producatorilor si agentiilor de casting.

Unui actor, mai ales daca e tinar si in special daca are loc de munca in provincie, ii este foarte greu sa ajunga in atentia unei agentii de casting, nemaivorbind de impresari, care la noi exista doar pentru fotbalisti. Accesind portalul www.actorstart.ro, oricine poate afla care sint castingurile in derulare, ce proiecte de filme, de seriale sau de reclame exista in acel moment. Daca un actor plateste un abonament de 7 milioane de lei vechi pe an, poate avea propria pagina pe www.actorstart.ro cu un CV ce poate fi actualizat zilnic si cu fotografii facute de catre angajatii profesionisti ai portalului. Pe impresari sau pe agentii de casting nu ii costa chiar nimic sa isi imbunatateasca baza de date sau chiar sa incheie contracte cu actorii ce apar pe respectivul site. Razvan Oprea a spus ca a aflat de un astfel de site-minune de la un coleg din Anglia, pe cind se afla la Festivalul de Teatru de la Avignon.

De utilitatea unui astfel de portal nu se poate indoi nimeni. Semnele de intrebare au aparut de-abia cind, la petrecerea de inaugurare, ca simbol al unei imense modernizari, a concertat Mihai Constantinescu, o voce care probabil s-a nascut expirata. In dulcele stil pionieresc, el a fost insotit de un grup de copii, adolescenti si de foste adolescente. Una dintre doamnele tinere sperante ne-a facut niste confidente cintate pe care nu i le ceruse nimeni, gen Am vrut sa fiu artista de cind aveam 2 ani. Cu un aplomb tineresc, Mihai Constantinescu si-a continuat micile momente de Lumea copiilor sau de-a dreptul de Cintarea Romaniei spre stupefactia celor care, adunati acolo cu buna-credinta, se gindisera ca venisera totusi sa asiste la un eveniment ce marca un semn de progres. Cind colo, fara nici o vina, cei prezenti s-au trezit teleportati in anii 70. Singura consolare putea fi aceea ca traiai cu siguranta un vis urit care, mai devreme sau mai tirziu, se va sfirsi pentru ca, si aici apare constiinta care te face sa te trezesti din cosmaruri, ce-are a face Mihai Constantinescu cu castingul? Nu pare ca si-a jucat deja demult rolul intr-un cu totul alt film?

ACTORUL – EXPOZITIE FOTO DE DANIEL FALUVEGI
written by Maria Alexandrescu 29/11/2009 108 viewsVa asteapta o expozitie unica si un dialog liber cu actori, despre actori si cel mai important rol din viata lor: acela de om obisnuit. Actori si producatori se vor reuni pentru o seara de discutii non-conformiste despre viata, teatru si cinematografie.

Expozitia cuprinde fotografii ale unor actori de renume: Dan Puric, George Mihaita, Manuela Harabor, Raluca Guslicov, Ileana Stana Ionescu, Mircea Albulescu, Silviu Biris. “In lumina fiecarei fotografii se ascunde o poveste. Si in umbra fiecarei povesti se afla Actorul”, Daniel Faluvegi, fotograf.

Daniel Faluvegi are o experienta de peste 20 de ani in arta fotografiei reusind pe parcursul timpului sa socheze si sa surprinda. De aceasta data ne aduce in prim plan Actorul, al carui chip sta sub semnul versatilitatii. Expozitia descopera omul din spatele Actorului. Si astfel efectul creat prin fotografiile alb-negru s-a dovedit surprinzator chiar si pentru actorii fotografiati.

Reactiile lor le puteti vedea in cadrul evenimentului ActorStart Café Night, unde sunt invitati sa se alature toti cei care iubesc Actorul si fotografia.

Data: 30 noiembrie, 19.00
Detalii pe www.actorstart.ro

Orange Concept Store

Impresariat actori
Cauti un impresar care sa te reprezinte in obtinerea rolului dorit? De peste 10 ani aduc fata in fata actorul cu cel ce are nevoie de prestatia lui artistica

Vreau si eu

Portofoliu actori
Sedinta foto in studio cu maxim 5 tinute, diverse fundaluri si make-up inclus. Libertate totala de creatie si inspiratie pentru un portofoliu complet si profesionist

Vreau si eu

Fotografii stage
Servicii de fotografie dedicate actorilor la evenimente culturale, repetitii si premiere. De asemenea fotografii pentru site-uri personale, afise si promovari media.

Vreau si eu